Yaz Aylarında Tüketilmesi Önerilen Serinletici ve Tok Tutucu 5 Besin

Benzer İçerikler

Yaz ayları sıvı ve elektrolit kaybının çok olduğu, bu nedenle kaybedilen sıvının mutlaka yerine konması gereken bir dönemdir. Yoksa gelsin baş ağrıları, açlık sinyalleri, yorgunluk ve halsizlik… Kaybettiğiniz sıvıları yerine koyarken boş enerji kaynaklarından değil, içerisinde bol vitamin ve mineral bulunan tok tutucu ve serinletici gıdalar ile bu açığı kapatmanız gerekir. Hadi gelin onlar nelermiş bir bakalım!(

Ayran Aşı Çorbası

O kadar güzel bir seçenek ki yemeye doyamayacaksınız. İçerisinde nohut, buğday, yoğurt bulunan bir yemekten doymadan kalkmak neredeyse imkansız. B1, B2, B6, C ve E vitamini deposu olup potasyum, magnezyum, sodyum, fosfor, kalsiyum mineralleri içerir ve protein içeriğinden dolayı çok uzun süre tok tutar. Yapılışı da bir o kadar kolay. Yaz aylarında her öğün bu çorbayı tüketmek mümkün. Serinletici gıdalar kategorisinde çok bilinmeyen bu enfes lezzeti mutlaka deneyin derim.

Ayran Aşı Çorbası

Karpuz

%92’si su olan bu meyvenin porsiyon miktarı en çok merak edilenlerden biri. Karpuzun 1 porsiyonu, kendi elinizin 2 parmak kalınlığında bir dilimdir. Karpuz küçük boy olmak koşuluyla tabi. İçerisinde C, A ve B6 vitaminleri vardır. Fazla abartmadığınız sürece çok sağlıklı bir ana öğün seçeneği olabilmek için adaydır. İçeriğindeki şeker miktarı nedeniyle diyabet hastaları, karpuzun yanında mutlaka ceviz, süt, yoğurt gibi protein kaynaklarını tüketmelidir.

Karpuz

Maden Suyu-Ayran

Bu ikili bundan sonra favori serinleme içeceğiniz olabilir. Özellikle deniz kenarında rahatlıkla tüketebileceğiniz bu karışım sıvı-elektrolit dengesini sağlamak için güzel bir ikili. Maden suyunu sade içemeyenler için de değişik bir seçenek. 1 maden suyu ve 1 ayranı direk karıştırıyorsunuz, tercihen içine buz ve nane yaprakları da katabilirsiniz. Hem güneş karşısında kaybettiğiniz suyu geri kazanacak hem de mineralleri çokça geri alacaksınız. Ayrıca kalsiyum ve protein içeriğinden dolayı cildiniz yenilenecek, kemikleriniz güçlenecek. Güneşe karşı koruyuculuğu da cabası.

Sodalı Ayran

Limonata

Aslında bunu yazarken tereddüt etmedim değil. Çünkü evde yapılmayan limonatalar, içeriğinde çok fazla şeker ve katkı maddesi içeriyor. Ev yapımı yazılıyor fakat hazır limonata getiriyorlar vs. Sizden ricam evde kendi limonatanızı yapmanız ve sağlıklı kalmanız. Serinletici ve ferahlatıcı etkisiyle limon, özellikle C vitamini deposudur. Kan basıncını dengeler ve antioksidan etki sağlar. Özellikle çocukların içmeye bayıldığı limonata, yaz aylarında servis edilebilecek en sağlıklı seçeneklerden.

Limonata

Dondurma

Yaz aylarında serinlemek deyince akla ilk gelen yiyecektir kuşkusuz. Ara öğününüzde yiyeceğiniz 1 porsiyon meyve ve süt ya da yoğurt yerine rahatlıkla 1-2 top dondurma tüketilebilir. Tercihen vanilyalı olması daha az kalori almanız açısından bir seçenektir. Ancak her gün değil, haftada 1 veya 2 kez tüketmek gerekir, unutmayın her şeyin azı karar çoğu zarar.

Dondurma

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Sindirim Sistemi (Gastrointestinal) ve Mide Hastalıkları

Sindirim Sistemi Nedir?Sindirim sistemi (gastrointestinal sistem), yiyeceklerin ve sıvıların vücudun ihtiyaç duyduğu enerji ve besin maddelerine dönüşmesini sağlayan organlardan...